Älykästä aurinkoenergiaa Kaupin perheelle

Syksyllä eteläkarjalaisilla talouksilla oli mahdollista osallistua Greenrealityn Kestävät kodit, kestävän arjen - kokeilujaksolle. Olimme jaksolla mukana tarjoamalla asukkaille maksuttomia kartoituskäyntejä energiaratkaisuihin liittyen, ja kävimme läpi kotitalouksien sähkönkulutusta sekä kulutustottumuksia. Yksi kotitalouksista oli Kaupin perhe, joka päätti päätti leikata energiankulutustaan aurinkosähköjärjestelmällä.

Asensimme heille Elektrowayn ikioma aurinkovoimalan älykkäillä ominaisuuksilla. Kun tavanomaisessa aurinkovoimalassa kaikki paneelit on asennettu samaan ketjuun, vaikuttaa jokainen paneeli toistensa tuotantokykyyn. Näin ollen esim. yhden paneelin päälle tullut pilvenvarjo rajoittaa koko paneelikentästön tuottoa, ja aurinkovoimalan tuotto määräytyy heikoimman paneelin mukaan. Älykkäässä aurinkovoimalassa erotamme jokaisen paneelin toimimaan omana yksilönään. Älykkäillä aurinkosähköratkaisuilla jokainen aurinkopaneeli eli moduuli saadaan toimimaan itsenäisesti, ja näin ollen varjosta tai esim. paneelin päälle tulleesta roskasta johtuva moduulin tehohäviö ei vaikuta koko järjestelmän toimintaan. Älykäs aurinkosähköjärjestelmä varustetaan paneeleihin liitettävillä virranoptimoijilla, jotka mahdollistavat myös järjestelmän reaaliaikaisen seurannan moduulikohtaisesti. Aurinkovoimala on näin läpinäkyvä ja helposti seurattavissa, mahdollisiin vikatilanteisiin voidaan puuttua nopeasti ja aurinkosähköjärjestelmästä saadaan samalla täysin turvallinen käyttää.

Kaupin perheen isälle Sampsalle on myös tärkeää voida seurata kiinteistön kulutusta ja aurinkovoimalan tuottoa. Voimalaan lisätyllä energiamittarilla järjestelmästä nähdään maksuttoman mobiilisovelluksen avulla molempiin suuntiin kulkeva sähkönkäyttö, ja myös verkkoon kulkeva ylijäämäsähkön määrä. Älykkäässä aurinkosähköjärjestelmässä voidaan myös paneelikentästöä seurata sovelluksen avulla, ja esim. huomata mikäli jokin moduuleista tuottaa huonosti.

Lue lisää Kaupin perheen valinnoista kohti kestävämpää arkea täältä!

 

Mitä tarkoittaa Greenreality?

Vihreä tulevaisuus on jo täällä. Greenreality on ekologista ajattelua, tietoa, vastuullisia valintoja ja ennen kaikkea tekoja kestävän huomisen puolesta. Tulevaisuutta teemme yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Greenreality on Lappeenrannan kaupungin vetämä hanke, joka kokoaa asukkaat ja yritykset yhteen koko maakunnan alueella ajattelemaan ja toimimaan yhdessä kohti kestävää kehitystä. Elektroway Oy on osa alueen yritysten yhteistä Greenreality Networkia tarjoten älykkäitä ja energiatehokkaita ratkaisuja.

 

Kiinnostuitko energiansäästämisestä?

Meillä aurinkosähköjärjestelmän kartoituksen, suunnittelun ja mitoituksen tekee aina sähköalan ammattilainen. Käymme läpi koko kiinteistön sähkönkulutuksen, talouden asumistottumukset, asennuspaikan sekä järjestelmän käyttöön mahdollisesti liittyvät asiat. Annamme samalla myös opastusta energiatehokkuuden lisäämiseen sekä autamme mielellämme sähkönkulutukseen liittyvissä asioissa.
Elektroway ikioma aurinkovoimalat toimitamme joko perinteisillä järjestelmillä tai lisättynä älykkäillä ominaisuuksilla. Jokainen aurinkovoimala suunnitellaan asukkaiden tarpeiden mukaan! Toimitamme aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen-periaatteella, suunnittelusta toteutukseen sekä aina käyttöönottoon ja opastukseen saakka.
Katso reaaliajassa kuinka Kaupin perheen järjestelmä tuottaa sähköä ja millainen vaikutus sillä on hiilijalanjälkeen.