Elektroway

Ilma-vesilämpöpumput

Lämpö talteen jopa paukkupakkasilla. Kiinteistön lämmitysjärjestelmää valitessa ilma-vesilämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto.

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan säästää jopa 50% lämmityskuluissa!

Ilma-vesilämpöpumpulla voi säästää kiinteistön lämmityskustannuksissa jopa yli 50%, samalla ympäristöä arvostaen. Ulkoyksikössä kylmäaineeseen siirtyy lämpöenergiaa hyvinkin alhaisissa ulkolämpötiloissa jopa -28°C asteessa. Sisäyksikössä tämä lämpöenergia siirretään talon lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu useisiin uusiin ja vanhoihin taloihin. Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on ilma-vesilämpöpumpun hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittaa maalämpöpumpun asennusta ja usein näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan korvata aiempi lämmitysjärjestelmä, tai se voidaan asentaa aiemman lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Vedenkulutus, lämmönjako, eristys ja sijainti vaikuttavat enemmän kuin neliömäärä. Ilma-vesijärjestelmän mitoitus perustuu energiantarpeeseen, joka voi vaihdella eri kiinteistöissä huomattavasti. Me Elektrowaylla mitoitamme järjestelmät ammattilaisen voimin, laitevalmistajien tuella.

Lämmönjako ja käyttöveden tarve määrittelevät hyötysuhteen – vedenkulutus ja lämmitysjärjestelmä kertovat lämmitystehon tarpeesta enemmän kuin talon koko. Mitä enemmän järjestelmän tarvitsee tuottaa kuumaa vettä, sitä enemmän vaaditaan tehoa ja hyötysuhde alenee. Vastaavasti matalalämpöä tuottava järjestelmä toimii hyvällä hyötysuhteella ja säästää eniten energiaa.

Vanha talo kuluttaa enemmän energiaa kuin uudiskohde – uuden talon lämmöntarve neliötä kohden on kolmanneksen pienempi kuin vanhan omakotitalon. Järjestelmä voi ajaa verkkoon matalalämpöistä vettä hyvällä hyötysuhteella. Ostoenergian osuus on vain kolmasosa, ja ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 3-4 vuodessa. Vanhassa talossa tehoa vaaditaan taas enemmän, ja ilmaisenergian osuus on noin puolet.

Täystehon merkitys kasvaa pohjoisessa – pohjoiseen noustessa kovien pakkaspäivien määrä yleensä lisääntyy. Aina kun pakkanen kiristyy niin, että talon energiantarve ylittää pumpun lämmöntuoton, joudutaan turvautumaan ostoenergiaan. Mikäli talvet Suomessa pysyvät leutoina, on ilma-vesilämpöpumppu oiva vaihtoehto energian säästämiseen.

Haluatko yhteydenoton?

Ilma-vesilämpöpumput koostuvat seuraavista tuoteryhmistä:

  • All in One: Malli, jossa on varaaja ja lämpöpumppu yhditettynä.
  • Mono-Block: Ilma-vesilämpöpumppu, joka asennetaan ulos. Ei sisällä varaajaa.
  • Split: Kaksiosainen ilma-vesilämpöpumppu, jossa ei ole varaajaa mukana.  Ulko- ja sisäyksikkö erillisinä.