Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumpulla voidaan lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja isommatkin tilat helposti energiaa säästäen.

Ilmalämpöpumppu toimii myös ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana, parantaen asumismukavuutta kesähelteillä ja säästäen energiakuluja talven pakkasilla.

Ilmalämpöpumppu lämmittää ja viilentää

Edustamme maailman johtavimpia tuotemerkkejä, kuten viimeisintä teknologiaa edustavaa Panasonicia sekä Mitsubishi Electriciä. Molempien merkkien kattavasta lämmitys- ja jäähdytysvalikoimasta löytyvät markkinoiden parhaat vaihtoehdot aina pienimmistä projekteista laajoihin järjestelmäasennuksiin. Edulliset ja laadukkaat ilmalämpöpumput tarjoavat erinomaisen hintalaatusuhteen, ominaisuuksista kuitenkaan tinkimättä. Molemmat valmistajat käyttävät ilmalämpöpumpuissaan uutta ympäristöystävällistä ja puhdasta kylmäainetta R32, joka on aiempia helpompi asentaa, eikä se kuormita otsonikerrosta.

Asumisviihtyvyyden lisäksi ilmalämpöpumpulla saadaan sähkölaskuja pienemmiksi. Toimitamme energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja kuluttajien ja teollisuuskiinteistöjen tarpeisiin.

 

Lue lisää

Mitsubishi ilmalämpöpumpuilla asumismukavuutta

Panasonic – ilmalämmityksen uusi aika

 

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun huolto ja puhdistus on tärkeää, sillä sekä ulko- että sisäyksikön suodattimet keräävät ympäristöstä epäpuhtauksia. Huoltamaton pumppu menettää hyötysuhdettaan, kun ilma ei kierrä riittävästi eikä pumppu toimi enää tehokkaasti. Säännöllinen suotimien puhdistus ja pumpun ulkopintojen pölynpyyhintä on työtä, mitä itsekin voi ja kannattaa tehdä. Ulkoyksikkö on jatkuvasti alttiina ympäristön rasitteille ja vuodenaikojen vaihteluille, siksi on hyvä myös pitää ulkoyksikkö mm. roskista ja lumesta vapaana. Ulkoyksikölle on saatavana valmiita suojakoteloita, jotka auttavat suojaamisessa, mutta varmistavat yksikön riittävän ilmansaannin. Säännöllinen ylläpito edesauttaa energiansaannin maksimoimisessa ja antaa pumpulle mahdollisuuden toimia tehokkaasti koko elinkaarensa ajan.

Ammattilaisen tekemä huolto

Ilmalämpöpumpun kaikkia huoltotoimenpiteitä ei kuitenkaan voi tehdä itse. Ammattilaisen tekemä vuosihuolto takaa pumpun tehokkaan toiminnan ja pitää sen pitkäikäisenä. Teemme ilmalämpöpumppujen huoltoja merkistä riippumatta. Tarjoamme niin pumppujen perushuoltoa kuin laajempaa huoltoa kylmäainetäytöllä.

 

Perushuolto

 • laitteen ulkonäön tarkistus ja puhdistus
 • toiminnan tarkistus
 • kylmäainepiirin lämpötilojen mittaus
 • kylmäainepiirin paineiden mittaus
 • imu- ja puhalluslämpötilojen mittaus

Jos epäilet ilmalämpöpumpun toiminnassa olevan vikaa, ota heti yhteyttä ammattilaiseen.  Ilmalämpöpumpun asentaminen ja kylmäkoneen huoltaminen sekä sähkötyöt ovat luvanvaraisia töitä, joten korjaustoimenpiteitä ei voi suorittaa itse. Mikäli ilmalämpöpumpun huolto ei riitä, annamme arvion korjaustarpeista. Jo pitkään palvelleen ja oikuttelevan ilmalämpöpumpun tilalle on kannattavinta hankkia kokonaan uusi laitteisto.

 

Laajennettu huolto

 • laitteen ulkonäön tarkistus ja puhdistus
 • toiminnan tarkistus
 • kylmäainepiirin lämpötilojen mittaus
 • kylmäainepiirin paineiden mittaus
 • imu- ja puhalluslämpötilojen mittaus
 • kylmäainetäyttö