Aurinkosähköä kotiin ja mökeille

Verkkoon kytkettävät Elektroway aurinkosähköjärjestelmät sopivat kaikkiin sähköverkossa jo oleviin kohteisiin niin omakotitaloissa kuin mökkikäytössä.

Kaikilla paneeleilla on 25 vuoden tuottavuustakuu. Se tarkoittaa, että paneelit tarjoavat 80–85 prosenttia nimellistehosta vielä tämänkin ajan jälkeen.

Elektrowayn aurinkosähköjärjestelmät mitoitetaan aina sähköalan ammattilaisen tekemänä, ja jokainen järjestelmä suunnitellaan yksilöllisesti kohteen tarpeen mukaan. Verkkoon kytkettävät aurinkosähköjärjestelmät voidaan halutessa varustaa myös energiavarastolla. Aurinkosähköjärjestelmät voidaan suunnitella myös älyjärjestelmiksi, paikalliset olosuhteet ja turvallisuusasiat huomioiden!

Sähköverkkoon kuulumattomat loma-asunnot voidaan varustaa off-grid-järjestelmällä, jolloin aurinkosähköjärjestelmä täydennetään akustolla automaattisesti. Tällöin aurinkopaneeleiden tuottama energia varastoidaan akkuihin, joista se käytetään omavaraisesti.

Aurinkosähköjärjestelmämme koostuvat maailman aurinkomarkkinoita johtavien valmistajien korkealaatuisista aurinkopaneeleista, verkkoinverttereistä sekä kiinnitystuotteista.

Aurinkosähköjärjestelmämme sisältävät
  • Tarvittavan määrän aurinkopaneeleja
  • Laadukkaan invertterin (yksi- tai kolmivaiheisen)
  • Asennustelineet katto-, seinä tai maa-asennukseen
  • Järjestelmän tuoton reaaliaikainen seuranta pilvipalvelun kautta sovelluksen avulla

Kokonaisten aurinkosähköjärjestelmien lisäksi saat meiltä myös yksittäisiä komponentteja. Kokonaisuutta voi myös täydentää esimerkiksi ohjaus- ja valvontalaitteilla.

Aurinkosähköjärjestelmän asennustyöstä saa kotitalousvähennyksen. Katso lisää Verottajan nettisivuilta.

Kaikilla tuotteilla on pitkä takuu
  • Paneeleilla 11-15 vuoden tuotetakuu
  • Inverttereillä 5–12 vuotta
  • Kiinnitysmekaniikalla 12 vuotta

Varsinaisen tuotetakuun lisäksi kaikilla paneeleilla on 25 vuoden tuottavuustakuu. Se tarkoittaa, että paneelit tarjoavat 80–85 prosenttia nimellistehosta vielä tämänkin ajan jälkeen.

Kiinnostuitko? Lasketaan yhdessä juuri Sinulle sopiva aurinkosähköpaketti! Ota yhteyttä!

Älykkäät aurinkosähköjärjestelmät!

Älykkäät aurinkosähköjärjestelmät Elektroway

Tavanomaisissa aurinkosähköjärjestelmissä aurinkopaneelit on asennettu samaan ketjuun. Kun ketjussa olevan yhdenkin paneelin päälle osuu esimerkiksi varjo, tiputtaa tämä koko järjestelmän tehoa. Älykkäillä aurinkosähköratkaisuilla jokainen aurinkopaneeli eli moduuli saadaan toimimaan itsenäisesti, ja näin ollen varjosta johtuva moduulin tehohäviö ei vaikuta koko järjestelmän toimintaan. Älykäs aurinkosähköjärjestelmä varustetaan paneeleihin liitettävillä virranoptimoijilla, jotka mahdollistavat myös järjestelmän reaaliaikaisen seurannan moduulikohtaisesti.

älykäs järjestelmä Elektroway aurinkosähkö

Älykkäät aurinkosähköratkaisut mahdollistavat myös lisäpaneelit ja niiden tehokkaamman sijoittelun kohteessa. Näin mm. moniulotteisten kattopintojen pinta-ala saadaan parhaiten hyödyksi, moduulit voidaan asentaa esteettisesti ja lisämoduulit nostavat aurinkosähköjärjestelmän tehoa.

Järjestelmän reaaliaikainen seuranta ja turvallisuusnäkökulma

Älykäs aurinkosähköjärjestelmä on reaaliaikaisesti seurattavissa missä ja milloin tahansa ilmaisten iPhone- ja Android sovellusten avulla. Järjestelmän tehotietoja seuraamalla varmistetaan järjestelmän pitkäaikainen tuottavuus ja mahdolliseen huoltotarpeeseen pystytään reagoimaan nopeasti.

Tavanomaisissa järjestelmissä on auringon paistaessa aina korkea DC-jännite myös silloin, kun vaihtosuuntaaja ei ole toiminnassa tai järjestelmää ei ole kytketty verkkoon. Älykkäiden toimintojen avulla aurinkojärjestelmäsi toimii aina turvallisesti. Jos vaihtosuuntaaja sammutetaan, järjestelmän jännite laskee älykkään turvatoiminnon ansiosta automaattisesti turvalliselle tasolle, mikä suojaa asentajia, huoltohenkilökuntaa, paloviranomaisia ja rakennuksia. Kukin yksittäinen moduuli siirtyy automaattisesti turvalliselle jännitetasolle, mikä takaa suurimman mahdollisen turvan vaaratilanteissa.

älykäs järjestelmä ja LG Chem aurinkosähkö Elektroway
Järjestelmästä enemmän irti akkuvarastoilla

Älykkään aurinkosähköjärjestelmän DC-optimoitu vaihtosuuntaaja voi ohjata ja valvoa sekä aurinkoenergian tuotantoa että energian varastointia. Akustoratkaisu maksimoi kulutuksen omavaraisuuden ja pienentää sähkölaskua varastoimalla käyttämättömän aurinkoenergian akkuun. Järjestelmä on reaaliaikaisesti seurattavissa akun tilan, energian tuotannon ja tuotetun energian käytön suhteen. Olemassa oleviin älykkäisiin aurinkosähköjärjestelmiin voidaan lisätä mm. suuritehoiset LG Chem-akut.