Elektroway

Maalämpö

Maalämpö on huoleton tapa säästää lämmityskustannuksissa jopa 80%. Tällä hetkellä yli puolet uusista omakotitalojen rakentajista valitsee maalämmön lämmitysmuodoksi, ja vanhempia kiinteistöjä saneerataan öljylämmityksestä maalämpöön.

Maalämpö on vakiinnuttanut asemansa lämmitysmuotoa valittaessa

Maalämpö on varmaa ja vaivatonta kiinteistön lämmitystä maaperän omalla energialla. Tällä hetkellä yli puolet uusista omakotitalojen rakentajista valitsee maalämmön lämmitysmuodoksi, ja vanhempia kiinteistöjä saneerataan öljylämmityksestä maalämpöön. Monet maalämpöpumput ovat jo nyt valmiita tulevaisuuden haasteisiin. Järjestelmä voidaan liittää aurinkosähköön ja älykkääseen sähköverkkoon. Tällöin maalämmön energiatehokkuus ja säästöt voidaan optimoida myös tulevaisuudessa.

Maalämpö sopii lämmitysratkaisuksi niin uudisrakentajalle kuin saaneerauskohteisiin. Toimitamme järjestelmät täyden toteutuksen periaatteella, tarkasta suunnittelusta käyttöönottoon saakka. Voimme hakea maalämmön rakentamiseen tarvittavat luvat ja autamme mm. energia-avustuksen hakemisessa.

Maalämpöpumput sopivat kaikkiin kiinteistöihin, neliömääristä riippumatta. Oikein valittu järjestelmäratkaisu on hyvin pitkäaikainen investointi, ja maalämmön etuja ovat energiatehokkuus sekä ympäristöystävällisyys. Maalämpöpumppua valittaessa olennaisia tietoja ovat muun muassa:

  • Kiinteistön koko ja maantieteellinen sijainti
  • Tontin koko
  • Kiinteistön ikä
  • Kiinteistön energiantarve
  • Mahdolliset toivomasi lisäominaisuudet

Olemme Scanwarmin virallinen yhteistyökumppani ja jälleenmyyjä. Maalämpöpumpun valinnassa ja järjestelmän suunnittelussa meillä on vahva jälleenmyyjän tuki. Toimitamme lisäksi Niben ja Boschin maalämpöpumppuja.

Maalämpöratkaisun hinta koostuu maalämpöpumpusta, keruupiiristä, asennuksesta ja asennustarvikkeista. Pelkän maalämpöpumpun osuus hinnasta on noin puolet. Kotitalousvähennyksen saa niin uuden maalämpöpumpun asennuksesta, kuin myös vanhan lämmitysjärjestelmän purkutöistä. Lisäksi lämmitysmuodon uusimiseen energiatehokkaampaan ja ympäristöystävälliseen maalämpöön on haettavissa ARA:n energia-avustus ja Ely-keskuksen energiatuki. Autamme tuen hakemisessa, sekä tarvittavissa luvissa.

Entäs takaisinmaksuaika? Maalämpöpumpulla säästöä syntyy heti asentamisen jälkeen. Maalämpö pienentää huomattavasti asumisen lämmityskuluja, ja lämpöpumppu tulee maksamaan itsensä kokonaan takaisin noin 5-10 vuodessa. Tarjoamme maalämpöpumpun hankintaan myös rahoituksen, jolloin investointia voi maksaa takaisin, vaikka toteutuneilla säästöillä.

Lämpöpumpun toimintaperiaate

Boshin tuotepäällikkö Mika Nyström esittelee videolla maalämpöpumpun toimintaperiaatteen.

Haluatko yhteydenoton maalämmöstä?